Dobro iscijediti sok zahtijeva malo znanosti

Cijeđenje namirnica sa velikim brojem okretaja, koji mogu biti od nekoliko stotina do nekoliko tisuća okreta u minuti, mogu rezultirati ubrzanom oksidacijom. Također, ovisno o dužini vijka, prilikom takvog cijeđenja u većoj ili manjoj mjeri namirnice dolaze u kontakt s kisikom te oksidiraju. Visoki pritisak kojega vijak stvara nije dovoljan da bi garantirao visokokvalitetan sok – dobro iscijediti sok zahtijeva malo znanosti.

Inspiracija za cijeđenje

Huromov ekskluzivni vijak radi baš kao ručno cjedilo za citruse, ali s većim pritiskom – nježno istiskuje sok iz voća, povrća, orašastih plodova i žitarica – bez uništavanja vitalnih hranjivih tvari, boja i okusa. Bez oštrih ruba, bez glasnih oštrica. Samo čista hranjiva delicija. Ravno u čašu.

Znanost očuvanja hranjive vrijednosti namirnica

Najnoviji Hurom vijak 2. generacije
Najnoviji Hurom vijak 2. generacije

Vijak u Hurom sokovnicima hladnim prešanjem napravljen je od čvrste plastike (polyetherimide PEI), koja je idealna za korištenje pod velikim pritiskom. Također, brzina rotiranja od samo 43 okretaja u minuti oksidacija je minimalna, a jedino tako je prilikom obrade hranjiva vrijednost hrane maksimalno sačuvana.

Savršenost sita određuje ukupni učinak sokovnika.

Sitno i krupno sito
Izgled sitnog i krupnog sita

Huromovo sitno sito ima mrežu otvora sita od 0.3 milimetra što učinkovito filtrira gotovo potpuno sve čvrste komadiće a takav sok je nježne teksture. Vanjsko i unutarnje sito je različito što olakšava proces odvajanja kako tekućina prolazi kroz fino sito.
Ono je također napravljeno od trajnog materijala (polyetherimide PEI) i nehrđajućeg čelika visoke čvrstoće kako bi lako izdržali visoke pritiske kojega stvara vijak.

Rotirajuće metlice miješaju boje prirode

Hurom rotirajuće metlice
Rotirajuće metlice

Prilikom cijeđenja soka rotirajuće metlice temeljito miješaju sve okuse iz različitog voća i povrća te tako poboljšavaju kvalitetu soka i bogatstvo prirodnih okusa i aroma.

Nova ideja – kontrolna ručica

Kontrolna ručica za izbacivanje pulpe
Kontrolna ručica za izbacivanje pulpe

Ručica za kontrolu širine otvora za pulpu omogućava kontrolu tlaka unutar bubnja za cijeđenje. To je potrebno kako bi sok od namirnica različite tvrdoće i svježine opet imao teksturu kakvu želite.

Dodatna pogodnost – poklopac za sok

Poklopac za sok
Poklopac za sok

Držeći poklopac zatvorenim dok vijak u sokovniku cijedi namirnice produžuje kontakt gotovog soka sa samim čvrstim ostatkom od namirnica. Takav sok će biti još bogatiji prirodnim okusom. Poklopac za sok omogućava također i kreiranje različitih drugih pića kao što su sokovi od različitih sastojaka, sojino mlijeko i smoothie.

Bubanj – dom za sve dijelove Hurom sokovnika

Bubanj
Bubanj

Bubanj je taj zbog kojega svi dijelovi Hurom sokovnika djeluju međusobno savršeno kako bi sok bio najboljeg okusa i željene teksture. Napravljen je od visokokvalitetne plastike kako bi s lakoćom mogao izdržati velike pritiske koje stvara vijak.

Vrhunski AC motor – tih ali jak

Hurom AC motor
Hurom AC motor

Hurom sokovnike pokreće motor na izmjeničnu struju (AC) koji je poznat po niskoj razini buke i vibracija za vrijeme rada, omogućavajući tako da pravite sok i u tihom okruženju. Trajnost takvih motora je također velika što omogućava i dug vijek trajanja Hurom sokovnika.